Check je Arbeidsovereenkomst

Yes… het is je gelukt… Je hebt de baan! Nu alleen nog onderhandelen over jouw salaris en misschien wel wat andere arbeidsvoorwaarden. En tot slot krijg je een contract dat je moet tekenen. Maar… let op!

Klopt het contract wel? Mag alles wel zomaar in de arbeidsovereenkomst staan? Nee, dat mag niet. Er zijn wettelijke regels over wat er wel en niet in een contract opgenomen mag worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van of er sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Yes... arbeidsovereenkomst

Laat je Arbeidsovereenkomst controleren door DANC

Wil je zeker zijn, dat er geen gekke dingen in jouw contract staan? Laat dan je arbeidsovereenkomst controleren door DANC. We bekijken of alle artikelen die er in staan wel rechtsgeldig zijn. Ook adviseren wij jou of het handig is om ook andere zaken vast te leggen. Daarnaast geven we jou onze visie of de inhoud van de artikelen wel ‘normaal’ is. Het contract is namelijk de basis van jullie samenwerking. Het is prettig dat het vanaf de start voor beide partijen redelijk is en geen bron voor conflicten! Arbeidsovereenkomst goedgekeurd

Controleren marktconform salaris

Als je twijfelt of jouw salaris marktconform is, dan kunnen we dit ook controleren. DANC heeft een beloningsmethode ontwikkeld. Daarmee kunnen we bepalen of er sprake is van een passend loon. Met passend loon bedoelen we of het salaris marktconform is en ook gericht is op jou als individu. Als er sprake is van een cao, dan wordt in principe een loon daar op gebaseerd. Is er geen cao dan moet je weten wat passend is. Je wil later namelijk niet het gevoel hebben dat jouw salaris onredelijk is.

Kosten voor controle voor werkgever

Wat blijkt… sommige werkgevers vinden het prettig dat het contract gecontroleerd is. Er worden soms dingen gevonden die vaker (verkeerd) zijn toegepast of niet goed zijn geregeld. De controle van de arbeidsovereenkomst is dus ook in het belang van de werkgever. Het kan zijn dat de werkgever de kosten wil dragen voor het aanpassen van de arbeidsovereenkomst. In sommige gevallen betaalt de werkgever alle kosten voor het advies van DANC. Een win-win-situatie voor de medewerker én voor de werkgever.

Twijfels over jouw salaris of contract? Neem dan contact op. We bespreken de dingen waar je aan twijfelt en kijken wat we kunnen doen om jou te helpen.