Check je sollicitatiegesprek

Yes… denk je, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En dan… dan wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Want die baan past precies bij jou! Om je voor te bereiden op jouw sollicitatiegesprek kun je gebruik maken van dit document ‘Check je gesprek‘. Het bevat een checklist met heel veel handige tips om je goed voor te bereiden op dat o zo belangrijke eerste gesprek. Bovendien vind je hier ook dé vraag die jij kunt stellen aan het eind van het gesprek, waarmee je eventuele twijfels nog kunt wegnemen en een goede indruk maakt. Kortom, download ‘Check je gesprek‘ en doe dat gesprek goed! Klaar voor je nieuwe baan…

Vragen voorbereiden

Bereid je voor op inhoudelijke vragen over het bedrijf, de functie en natuurlijk over jou als kandidaat.

Omgaan met moeilijke vragen

Bedenk welke moeilijke vragen er gesteld kunnen worden en bedenk een antwoord. Dan word je niet verrast tijdens het gesprek.

Houding & gedrag tijdens het sollicitatiegesprek

Van een gsm uitzetten tot de handdruk aan het einde van het gesprek. Er zijn veel kleine dingetjes die er toe doen.

Kleding & uiterlijke verzorging

Het lijkt zo vanzelfsprekend om je mooiste outfit aan te trekken om indruk te maken. Maar als het niet lekker zit, kan dat van invloed zijn op je gesprek.

Wat neem je mee naar het sollicitatiegesprek?

Sommige dingen zijn onmisbaar. ‘Met wie heb ik het gesprek ook alweer?’ Alles voorbereid en bij aankomst weet je niet meer naar wie je moet vragen. Dat wil je niet.

De belangrijkste vraag die jíj kunt stellen!

Lees dé vraag die jij kunt stellen aan het eind van het gesprek, waarmee je eventuele twijfels nog kunt wegnemen en een goede indruk maakt!