VAR niet meer geldig

De VAR-verklaring is sinds 1 mei 2016 niet meer geldig.

Om de opdrachtgever zekerheid te bieden dat er geen loonheffing betaald hoeft te worden, moeten partijen afspraken maken conform een modelovereenkomst.

DANC HR heeft daarvoor een gebruiksvriendelijk invulbaar document (PDF-formulier) ontwikkeld: Een universeel te gebruiken ‘overeenkomst van opdracht’, gratis te downloaden!

Modelovereenkomst conform de eisen van de belastingdienst

Deze ‘overeenkomst van opdracht’ is volledig aangepast aan de eisen die de belastingdienst stelt. De overeenkomst is gelijkluidend aan de algemene modelovereenkomst die de belastingdienst in samenwerking met VNO-NCW / MKB heeft opgesteld. DANC HR heeft wenselijke toelichting op die modelovereenkomst (waaronder die van de belastingdienst zelf) ook opgenomen in het document zodat zowel opdrachtgever en opdrachtnemer volledig geïnformeerd zijn bij ondertekening ervan.

Gratis downloaden: like & deel

Een zeer waardevol document voor de ZZP-er of bedrijven die ZZP-ers inhuren! Het document is hier gratis (!) te downloaden. Als tegenprestatie vraag ik je alleen om dit bericht en/of deze website te liken en te delen op social media.

Maatwerk nodig? DANC helpt je verder…

Is dit document niet precies wat je zoekt? En wil je toch zeker weten dat je de afspraken goed op papier zet en dat je geen verrassingen te wachten staan. Neem dan contact op. DANC HR helpt je verder.