Beloningsmethode 2019-2020

De beloningsmethode voor Kwalificatie- & Prestatiebeloning versie 2019-2020 is er! Hiermee waardeer je snel en eenvoudig het niveau van de medewerker. Daarbij maakt het niet uit of een medewerker wel of geen gewenste diploma’s heeft. Omdat je in enkele stappen het niveau en bijbehorend loon bepaalt, kost het weinig tijd. Dit bespaart dus kosten. Je stelt bovendien de mens en ontwikkeling centraal. Want je richt je op de medewerker en niet op de functie bij het bepalen van het loon. Goede controle voorkomt tevens onvrede en scheefgroei. En belangrijk, met de beloningsmethode en tools van DANC houd je de kosten voor personeel in de hand.

De beloningsmethode geeft belangrijke antwoorden

De methode geeft bijvoorbeeld antwoord op vragen als:

  1. Wat is nu een passend loon? Niet alleen marktconform maar ook gericht op het individu.
  2. Hoe zorg ik ervoor dat beloning stabiel en ook overzichtelijk blijft? Zowel nu, als ook later wanneer ik meer mensen aanneem.
  3. Op welke manier beloon ik medewerkers zonder diploma?
  4. Hoe beloon ik verschillen tussen medewerkers die niet en wel leiding geven, of juist hoger leiding geven?

De beloningsmethode is onmisbaar

Voor bedrijven mét een CAO is de beloningsmethode handig. Maar voor bedrijven zónder CAO is de methode onmisbaar. Je zorgt hiermee juist voor een stabiel en bovenal overzichtelijk beloningsbeleid. Met de methode waardeer je niet de ‘stoel’ (functie) maar juist de medewerker. Het gaat immers om de waarde van de medewerker zelf. Je bent namelijk gericht op zijn of haar kwalificaties en prestaties. De methode wordt bovendien geleverd met een eenvoudig te gebruiken loongebouw. Het loongebouw is maatschappelijk verantwoord. Inschaling is namelijk mogelijk vanaf het Wettelijk Minimum Loon tot het bedrag in de Wet Normering Topinkomens. Met deze methode leg je dus de basis voor een praktijk van ontwikkeling. En dat levert dus zowel de medewerker als het bedrijf meer (succes) op!

De toekomst van functioneren en belonen

De methode richt zich op de kwalificaties van de medewerker. Want dit element wordt steeds belangrijker. Het ministerie van Onderwijs richt zich bijvoorbeeld op veranderingen in het onderwijs in 2032. En vanuit het ministerie van Sociale Zaken hebben we te maken met nieuwe regels voor ontslag. Sinds 1 juli 2015 moet je namelijk goed gewerkt hebben aan het functioneren van de medewerker als je die wil ontslaan. Kortom een medewerker in dienst nemen of (niet) houden, vraagt bijzondere aandacht. Als je dat niet goed aanpakt, kan dat heel veel tijd, geld en (negatieve) energie gaan kosten. En dat komt vaak op het moment, dat je daar juist het minst behoefte aan hebt. Het is dus belangrijk om zaken goed te regelen en op een juiste manier vast te leggen. DANC HR biedt tools die je daarbij helpen. Deze pakketten zijn bij DANC HR verkrijgbaar:

  • Arbeidsovereenkomsten
  • Functioneren & Ontwikkelen
  • Pensioen in Loon

Wil je meer weten over de beloningsmethode of bovenstaande tools? Neem contact op!