DANC HR op radio-avontuur

Zo’n 3 maanden geleden, vóór de Corona-crisis, won DANC HR een radio-spot op RN7 bij het Ondernemerscafé Beuningen in Café De Zaak. Met een gouden greep van OCB’s voorzitter Rob van Horssen werd het de 1e prijs: 6 maanden radioreclame! RN7-omroepdirecteur Raymond Janssen zegde toe dat alles goed verzorgd zou worden. Niets bleek minder waar. In een latere afspraak lichtte RN7-salesmanager Moira Oosterdijk uitgebreid toe hoe alles in zijn werk gaat. Zij dacht mee over wat DANC zou kunnen doen op het gebied van radio-reclame, over de stijl, soort reclame, stemkeuze, etc. En over welk bereik we het eigenlijk hebben: RN7 heeft jaarlijks 1,5 miljoen unieke websitebezoekers, 14.000 lifestreams per dag op radio en tv en 21.000 personen die afstemmen op het FM-signaal. Een producent zou later contact opnemen voor de spot zelf.

Productie van de radio-spot

Om een begin voor een radio-spot te maken, schreef ik een concepttekst. Ik werd gebeld door Ferry van der Heijden, creative director van Lekker Hip Audio. Mijn concepttekst ging professioneel door de ‘molen’. Ferry schaafde de tekst bij tot een bruikbaar script. De volgende stap: Het script moest ingesproken worden. Ik had invloed op de ‘stem’-keuze en koos voor Kristel van Eijk. Een professionele voice-over met uitgebreide ervaring. En dat hoor je! Na de opname is de radio-spot ook nog eens nabewerkt met extra achtergrondmuziek om het ‘af’ te maken. De prijs ‘6 maanden radio-reclame’ was dus inclusief professionele intakes, productie, voice-over, achtergrondmuziek, afkoop van bijbehorende rechten én zendtijd!

Een groot DANC-je-wel

De radio-spot is dus al even klaar en in de lucht. Na de productie en het live-gaan van de spot brak echter de corona-crisis uit. De bedoeling was om iedereen nog even te bedanken via social media. Dat genereert voor iedereen die eraan heeft bijgedragen ook weer aandacht, die zeker verdiend is. Maar met een steeds erger wordende crisis vond ik het geen gepast moment. Nu de crisis (gelukkig) afzwakt en we allemaal weer vooruit kijken, breekt een geschikt moment aan. Dus vanaf mijn zijde: Een groot DANC-je-wel aan RN7, Lekker Hip Audio, Kristel van Eijk, Ondernemerscafé Beuningen en iedereen die er aan heeft meegewerkt om de radio-spot te realiseren! Het is een mooi avontuur!

Ben je benieuwd naar de radio-spot? De radio-spot van 20 seconden wordt dus sinds 9 maart uitgezonden: 5 keer per dag, 5 dagen in de week, 26 weken lang. Stem af op FM 105.7 (Druten e.o.) 106.5 (Beuningen/Wijchen e.o.) 106.8 (Heumen e.o.) 107.8 (Nijmegen e.o.) of online op www.rn7.nl of via de RN7-app en je hoort hem vanzelf voorbij komen. Wie niet kan wachten, kan ook hieronder de spot beluisteren.

Voor wie het opvalt: In de spot hoor je ‘we komen naar je toe… ‘ Dat doen we nog steeds, maar dan wel corona-proof!

Veel luisterplezier en graag tot ziens!

Daniël Claassen

Eigenaar DANC Human Resources