loopbaan

Loopbaan oriëntatie & studiekeuze

Op verzoek van zijn, destijds bezorgde, moeder Miriam heeft DANC HR haar zoon Kyle begeleid bij het oriënteren op een loopbaan. Om vervolgens een idee te kunnen vormen voor welke studie hij zou kunnen kiezen. Hij was namelijk eerder al gestopt met een andere studie. Kyle gaf ook aan dat hij niet zo’n goede schoolmentaliteit had. Dat maakte het voor hem lastig om enerzijds een ‘leuke’ opleiding te kiezen en anderzijds om het vertrouwen te krijgen dat hij die opleiding ook zal afronden. We hebben een kortdurend traject (enkele weken) doorlopen: met persoonlijke gesprekken, concrete opdrachten en een check met het werkveld in de praktijk. Na dit traject lukte het Kyle om een nieuwe, gemotiveerde keuze te maken voor studie & werkrichting.

3 jaar later…

Op Facebook staat ineens dat Kyle geslaagd is. “Ook met dank aan Daniël Claassen” schrijft Miriam.

We spreken af voor een kop koffie… De keuze van de opleiding Junior Accountmanager beviel goed. Het bleek inderdaad pittig te worden. “De werk-stages combineren met bijbaantjes in avonden en weekend was behoorlijk zwaar.” Vertelt Kyle. Maar in de stages kon hij laten zien wie hij is en wat hij kan. Zo goed dat hij nog vóór afronding van de opleiding een baan aangeboden kreeg. “Ik vind school nog steeds niks” zegt Kyle eerlijk. Maar zich bezighouden met de interne opleidingen bij zijn werkgever voelt goed. Over 2 weken gaat hij voor een nieuw certificaat. Als hij dat haalt, is hij goed op weg als junior Intercedent. Hij zou dan aan het eind van het jaar al ‘junior’ af kunnen zijn. Miriam is zichtbaar trots op haar zoon. We maken tot slot een foto van Kyle met diploma. En lachend overhandigt Kyle mij een visitekaartje…

Kun jij Advies & Support gebruiken?

Denk je na het lezen van dit bericht dat jij of jouw bedrijf wel wat advies of support kan gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op! DANC HR richt zich voornamelijk op een goede strategie. Soms kun je met weinig middelen al een heel eind vooruit komen. Wil je meer weten over wat DANC HR allemaal biedt?  Lees dan over de producten en dienstverlening.